Auto Drift Show Borne Sulinowo – 03.05.2019 r.

Główny organizator Fundacja BEZ RETUSZU zaprasza na Auto Drift Show 3 maja 2019 r.,

al. Niepodległości 21 (plac przy Orliku za CKiR), w godz.10.00 -18.00

Auto Drift Show to impreza, na której obecność wszystkich fanów motoryzacji jest obowiązkowa!

Program w dniu 03.05.2019 r.:

10.00 – PREZENTACJA AUT driftowych i historycznych z PRL-u

11.15-19.00 :

– POKAZY DRIFTU BMW,

– PALENIE GUM (BMW, MUSTANG),

– TAXI DRIFT,

–  krótkie lekcje driftu,

– KONKURS z nagrodami dla dzieci – slalom autem elektrycznym Renault-Twizzy,

– KONKURSY z nagrodami dla pań i panów, m.in. przeciąganie driftowozu,

– KONCERT zespołu FALKENBLUES,

– występ par z Klubu Tańca Towarzyskiego „AIDA”

– licytacje przedmiotów, z których dochód będzie przeznaczony na potrzeby schroniska dla zwierząt w Szczecinku,

– GASTRONOMIA, w tym: lody, foodtrack  firmy „KORYTO”, specjały Pensjonatu Ani, strefa relaksu

– JARMARK DRIFTOWY: m.in. koszulki, kubeczki i smycze driftowe, smakołyki kuchni polskiej, naturalne kosmetyki, rękodzieło, gadżety z Bornego Sulinowa,

– punkt Centrum Informacji Turystycznej,

– ATRAKCJE DLA DZIECI : zjeżdżalnia, dmuchany zamek, eurobange, malowanie buziek, konkursy plastyczne (z upominkami i dyplomami), zabawy taneczno- sportowe, szachy ogrodowe, sterowane autka na akumulator, popcorn i wata cukrowa.

Honorowy patronat sprawują: Starosta Szczecinecki – Krzysztof Lis i Burmistrz Bornego Sulinowa -Dorota Chrzanowska.

Koordynator przedsięwzięcia Auto Drift Show – Iwona Gajewska-Tranbowicz – Dyrektor Miejskiej Biblioteki Publicznej w Bornem Sulinowie

Dyrektor zawodów w Auto Drift Show – Stanisław Bartoszewicz – Wiceprezes Zarządu Fundacji BEZ RETUSZU.

To wydarzenie będzie świętem sportowo-rekreacyjnym, kulturalnym skierowanym do  w wszystkich  zainteresowanych w wieku od 7 do 107 lat. Chcielibyśmy, aby w tym dniu wszyscy niezależnie od wieku mogli korzystać z wielu przygotowanych atrakcji.  Ilość planowanych propozycji  sportowych i nie tylko, towarzyszących Auto Drift Show powinno zadowolić nawet najbardziej wybrednych fanów motoryzacji.

Jest to duże logistycznie i organizacyjnie przedsięwzięcie, organizowane we współpracy z Miejską Biblioteką Publiczną w Bornem Sulinowie, Centrum Kultury i Rekreacji w Bornem Sulinowie, Drift Ekipą z Wrocławia, ze Stowarzyszeniem Promocji Sportów Motorowych SCS Szczecinek, OSP Łubowo i z liczną grupą wolontariuszy. Zadanie współfinansowane ze środków Gminy Borne Sulinowo.

ZAPRASZAMY!

Główny organizator:

Współorganizatorzy:

Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie MBP-e1550258380966.jpgObrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie logo-ckir.png

Patronat medialny: