Auto Drift Show Borne Sulinowo 2019 już za nami!

Fundacja „BEZ RETUSZU” i Drift Ekipa we współpracy z Miejską Biblioteką Publiczną i CKiR w Bornem Sulinowie meldują wykonanie zadania!

Auto Drift Show Borne Sulinowo 2019 uważamy za zrealizowany zgodnie z planem.

To nowe oblicze obchodów Święta Narodowego Trzeciego Maja!

Jak ten plan przebiegał?

O godzinie 11.00 Prezes Fundacji BEZ RETUSZU Roman Tranbowicz, wiceprezes- Stanisław Bartoszewicz i Dyrektor MBP w Bornem Sulinowie- Iwona Gajewska-Tranbowicz oficjalnie dokonali otwarcia imprezy, jedynej takiej w historii Bornego Sulinowa, bowiem driftujących aut jeszcze tu nie było.

Między kolejnymi setami pokazu driftu zapewniono uczestnikom wydarzenia wiele innych atrakcji, w tym fantastyczne zaplecze gastronomiczne, strefę zabaw i aktywności dla dzieci, konkursy z nagrodami dla pań i panów w przeciąganiu driftowozu, szybką wymianę koła w aucie, ale także występ par z Klubu Tańca Towarzyskiego „AIDA” pod kierunkiem pani Katarzyny Balon ze Szczecinka, który właśnie świętuje 40-lecie swojego istnienia, koncert zespołu FALKENBLUES i wiele innych przyjemności składających się na fenomenalny całokształt przeżyć. Kolejka do przejażdżki Drift Taxi nie miała końca. Tutaj niespodziankę sprawiła nam p. Dorota Chrzanowska Burmistrz Bornego Sulinowa, która była pierwszą  pasażerką Drift Taxi. Ponadto odbył się konkurs dla dzieci pn. slalom Renault Twizzy, który skupił bardzo wielu młodych uczestników, a możliwość obejrzenia i sfotografowania aut driftowych oraz aut historycznych budziły mnóstwo emocji. Dla najmłodszych przygotowano sektor plastyczny i malowanie buziek. Licytacja koszulek driftowych również zaskoczyła zaangażowaniem, co tym bardziej cieszy, gdyż uzyskanie środki zostały przeznaczone na rzecz Schroniska dla zwierząt w Szczecinku. Szczególne podziękowania nalezą się Natalii i Staszkowi Bartoszewicz za pomysł, organizacje i wsparcie finansowe imprezy. Podziękowania kierujemy do Burmistrza Bornego Sulinowa i Starosty Szczecineckiego za objęcie wydarzenia patronatem. Gminie Borne Sulinowo dziękujemy za współfinansowanie imprezy. Dziękujemy Telewizji Gawex oraz redakcji Tematu Szczecineckiego za patronat medialny. Wyrazy wdzięczności kierujemy do prezesa Agroleasing za nieodpłatne udostępnienie placu na parking, Pensjonatowi ANI w Bornem Sulinowie za sponsoring kuponów konsumpcyjnych, SCS Szczecinek za przygotowanie prezentacji aut historycznych i z PRL-u, Stowarzyszeniu  „Zawsze Czujni” za wolontariat w zabezpieczeniu Auto Drift Show.

Choć kapryśna pogoda kilka razy próbowała zepsuć nam zabawę, nie odstraszyła borneńskiej publiczności, która tłumnie uczestniczyła w imprezie. Taki serdeczny odbiór wydarzenia świadczy o jednym,  mieszkańcy i goście oczekują inicjatyw nieszablonowych, wychodzących poza znany schemat wydarzeń majówkowych. Jesteśmy otwarci, by móc spełniać te oczekiwania. A tegoroczną majówkę zaliczamy do udanych!

Relacje również przedstawicieli mediów:

Klub Tańca Towarzyskiego ” AIDA „

Dzisiaj na zaproszenie FUNDACJI BEZ RETUSZUzatańczylismy w Bornym Sulinowie.Tancerzom za radość w sercu mimo zimna, rodzicom za logistyczną pomoc DZIĘKUJĘ 👍😊

Gepostet von Klub Tańca Towarzyskiego " AIDA " am Freitag, 3. Mai 2019

Spełniliśmy też marzenie Bartka